• image
  • image
  • image

De Vallei van de Oude Kale

Onlangs heeft Minister Zuhal Demir haar goedkeuring gegeven aan het plan om de Vinderhoutse bossen uit te breiden en krijgt de Vallei van de Oude Kale een betere bescherming als erfgoedlandschap. Ook in functie van de verdrogng is het belangrijk om valleigebieden te beschermen. In totaal behelst dit plan een natuurgebied van meer dan 1000 ha. 

De Vinderhoutse bossen en de vallei van de Oude Kale is 1 van de 4 groenpolen rond Gent. De andere groenpolen zijn, De Gentbrugse meersen en De Damvallei ( Gentbrugge, Destelbergen, Laarne), Het Parkbos ( Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem) en Het Wonderwoud            ( Oostakker, Lochristi). 

In de vallei van de Oude Kale kan men verschillende prachtige wandelingen maken die duidelijk gemarkeerd zijn. Onlangs deed ik de blauwe wandeling in de vroege ochtend. Aanvankelijk was de vallei verdwenen onder een wit deken van mist. De stilte werd bij wijze van spreken geaccentueerd door de zang van de gekraagde roodstaart en natte graslanden vielen op door vele bloeiende pinksterbloemen. 

Geniet van deze parel in het Meetjesland. 

 

lg kaleDJI 0638

lg dekaleDJI 0667

lg kaleDSC 5143

lg kaleDSC 5148

lg pinksterbloemDSC 3515

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen