• image
  • image
  • image

Wat valt er te beleven.

lg ruslombabsleenpano

Het natuurgebied "Rusenski Lom".

Wandelen

Het vakantiehuis ligt aan de rand van het Rusenski Lom natuurgebied. Dit gebied bestaat uit, een rivier, majestueuze rotsformaties en prachtige bloemenweiden afgewisseld met oude eiken- en haagbeukenbossen. Tijdens de wandelingen kan je genieten van prachtige vergezichten.

lg ruslompano

Er zijn 5 wandelingen die ik kan aanbieden, met een kaartje en aanduidingen in het veld kan je het pad niet verliezen. De langste wandeling is 4 uur, de kortste is een half uur. Er zijn 2 wandelingen die vertrekken aan het vakantiehuis. Het zijn allemaal luswandelingen, dus vertrek- en aankomstplaats zijn op dezelfde plaats. Behalve 2 wandelingen, liggen de andere vertrekplaatsen op 5 en 15 km van mijn huis.
Fysiek hoef je geen atleet te zijn om de wandelingen aan te kunnen.

lg wandelenDSC 5854lg wandelenDSC 5897

 

Mountainbiken

Het vakantiehuis beschikt over 5 mountainbikes die te huur zijn aan 10 € per dag. 

lg mountainbikenDSC 8527lr

lg fietsersDSC 8503lr 

Cultuur

Wekelijks op woensdagochtend tot 10u kan je de markt bezoeken in het naburige dorp, Svalenik. Dit dorp ligt op 5 km van Probuda.

In Ivanovo (30 km) kan je sporen van oude bewoning bezichtigen. Ivanovo is bekend om zijn Rock Churches met de beroemde fresco's die dateren uit de 13° eeuw.

lg frescosDSC 5995

 

Wanneer je het pad volgt voorbij het monasterio kom je uit op een rots met een prachtig zicht. Dit bezoek kan je combineren met de Hoge Hakken wandeling.

lg russensklilomDSC 3332

 

Te Cherven kan je de Middeleeuwse vesting bezoeken (25 km). Dit is een indrukwekkende goed bewaarde archeologische site. 

De grotten van Orlova Chuka (25 km)

Het platteland van Bulgarije kent een leegloop. Ook in de omgeving van het vakantiehuis zijn er verlaten dorpen te bezichten als Tserovets. 

Ruse is de vijfde stad van Bulgarije. Het is een zeer groene stad aan de oever van de Donau op 40 km.

Het stadje Razgrad ligt op 35 km.

Veliko Tarnowo is één van de mooiste en oudste steden te Bulgarije. De stad heeft een lange en rijke geschiedenis en was tweemaal de hoofdstad van Bulgarije. Dit is een echte aanrader en ligt op 100 km van het vakantiehuis

Natuur Op 70 meter van het vakantiehuis is er een fotohut of een observatiehut met een poel van 12 meter lang en 4 meter breed. Het is een ideale plaats om vogels te fotograferen of te observeren. De volgende vogels zijn reeds gefotografeerd, balkankwik, nachtegaal, ortolaan, huismus, rouwmees, grauwe klauwier, wielewaal, zomertortel, sperwergrasmus, merel, zanglijster en braamsluiper. Verder is er ook al een ringslang en een ree waargenomen. In de hut kunnen 5 personen plaats nemen. Deze hut is te huur aan 150 € per persoon en per week. 

lg vakantiehuismetfotohutDJI 0058lrlr

lg infotohhutDSC 6566lr

De Zwarte Zee (150 km)ligt op 2 uur rijden. De weg is in zeer goede staat waarbij de helft van de afstand be

staat uit een autostrade naar Varna. Onderweg kan je een bezoek brengen aan het versteende bos.

Varna (150 km) is een kuststad, waar je kan genieten van de Zee maar ook van enkele toffe musea met onder andere het Archeologisch museum dat zeker de moeite loont. Als je wenst een overnachting te boeken aan zee dan kan ik Hotel Focus aanbevelen bij Maria.

Workshops worden elk jaar georganiseerd. Meer specifiek een natuurfotografieworkshop en een Yoga wandelreis. Deze activiteiten worden aangekondigd op de facebookpagina.

 

lg zwartezeeDSC 6520 copy