• image
  • image
  • image

Meetjeslandse Kreken

Eind november wordt een nieuw natuurboek voorgesteld over de Meetjeslandse Kreken. De kernredactie bestaat uit Gaea Rysselaere (eindredactie), Steven De Dapper ( vormgeving en uitgave) en mezelf ( fotografie).

Het is de bedoeling dat het boek verwondert, inspireert en ook duiding geeft betreft de fantastische natuur van het Krekengebied. 

Reeds enkele jaren ben ik bezig met de fotografie van het boek. Vooral tijdens het ochtendgloren was ik actief zowel in het water (met drijfhut) als in de lucht ( met drone) of ergens in een fotohut wachtend op het moment. Niet alleen dieren maar ik heb ook veel aandacht besteed aan landschapsfotografie, de kreken en het weidse polderlandschap kunnen immers unieke beelden opleveren. 

Meer dan 200 foto"s zullen opgenomen worden in het boek. Ik heb reeds een brede selectie gemaakt waaruit we een keuze maken met als gevolg ook vele foto's niet zullen geselecteerd worden. Foto's worden geselecteerd op basis van verschillende parameters, esthetiek, vormgeviing en inhoud. 

Graag geef ik hier enkele foto's prijs die niet geselecteerd zijn voor het boek. Het zijn foto's van enkele typische vogels uit het Krekengebied.

Het boek kan je bestellen via de site www.meetjeslandsekreken.be 

Voor de fotografie van de dieren heb ik gebruik gemaakt van speciale fotohutten van Buteo Photo Gear zie www.buteophotogear.nl

instagram: ludogoossensnatuurfotos

lg grotezilverreigerDSC 4723 kopiërenlr

Een grote zilverreiger op zoek naar wormen, muizen in grasland.

lg meerkoetDSC 1213 kopiëren 2lr

De meerkoet is een algemene vogel in krekengebied. In de winter verlaten ze dikwijls het water om te grazen op grasland palend aan de kreken.

lg bruinekiekDSC 0208 kopiërenlr

Een mannetje bruine kiekendief in vlucht. Eind maart zijn ze druk in de weer om een geschikte broedplaats te vinden.

lg smientenDSC 2294 kopiërenlr 

Tijdens de winter kan men soms duizenden smienten in het krekengebied waarnemen. 

lg fuutDSC 1587 kopiëren 2lr kopiërenlr

Futen zijn typische viseters en broeden elk jaar in de Meetjeslandse Kreken. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen